Το Πήλιο είναι μια περιοχή της Ελλάδας που έχει διατηρήσει τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, τοπικά πανηγύρια και φεστιβάλ.

Ο επισκέπτης του Πηλίου έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μέσα από καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα το παρελθόν αλλά και το παρόν του σημερινού Πηλίου. Εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ ορεινού και θαλάσσιου αθλητισμού στη Τσαγκαράδα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, συναυλίες του συλλόγου Τσαγκαράδας και άλλων τοπικών συλλόγων, η γιορτή του Μήλου στη Ζαγορά το Σεπτέμβριο, το πανηγύρι του Αγίου Λαυρεντίου, το Φεστιβάλ τραγουδιού, τα Αργοναυτικά, το Φεστιβάλ κλασικής μουσικής Πηλίου, τη γιορτή Κάστανου στο Ξουρίχτι τον Οκτώβριο καθώς επίσης και πολλά τοπικά πανηγύρια, όπου πρωταγωνιστεί η παραδοσιακή μουσική, οι τοπικοί χοροί και τα τραγούδια.

Πολλοί διάσημοι ερμηνευτές και καλλιτέχνες διεθνούς φήμης έχουν συμμετάσχει στις συναυλίες που έχουν διοργανωθεί στην Τσαγκαράδα, όπως ο Ross Daily, o Uli Jon Roth, o Joe Lynn Turner, o Γιώργος Γάκης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Νίκος Παπάζογλου, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο Βασίλης Λέκκας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, οι Χαΐνηδες, ο Αλέξανδρος Μπελλές και πολλοί άλλοι.

Αξιοσημείωτη είναι και η ετήσια θεατρική παράσταση που ανεβαίνει κάθε χρόνο στο θέατρο «Τζένη», σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη.

Όταν φτάσετε στη Τσαγκαράδα, μην διστάσετε να αναζητήσετε πληροφορίες από τους συνεργάτες του Aleka’s House για τις τρέχουσες εκδηλώσεις.